Студио за красота Fabio salsa, студио за красота abio salsa, студио за красота Пловдив, фризьорство, козметика, масажи, маникюр, солариум, грим, фабио салса Рилон център Пловдив,
     

 

Козметика

 

 

 

 

Почистване на лице

Почистване на лице е рутинна процедура от която има нужда всеки. Целта е да се премахнат нечистотиите, излишния себум и да се пречисти кожната текстура чрез екстракция на запушените пори. Най нежно черните точки т.н. комедони се отстраняват ръчно.

В зависимост от типа кожа – могат да бъдат приложени различни серуми и ампули – с цел обогатяване и подхранвяне при почистване на лице. Почистената кожа ги усвоява в пъти по-пълно. Йонофорезата допълнително ускорява процеса на проникване. В съчетание с ултразвук се засилват метаболитните процеси на клетъчно обновяване и хранене. При всеки тип кожа процедурата почистване на лице може да бъде съчетана с обдухване с кислород от кислороден концентратор. Това е особено препоръчително за мазните и себорейни кожи, защото бактериите се развиват само при анаеробни условия т. е в отсъствие на кислород.

Направете своя избор. В студиото ще получите компетентна консултация от специалист в областта. Можете да си закупите качествени професионални продукти за домашна грижа.

Процедурата почистване на лице включва: вапозон, ексфолиране на роговите клетки от повърхността, ръчна екстракция на комедони, Д’арсонвал, серум за неутрализиране молекулата на дразненето и възпалението, успокояваща маска и финален крем.

 

Грижа за лицето

ДЕРМАБРАЗИО – НЕВЕРОЯТНА ПРОЦЕДУРА

ЗА ГЛАДКА КОЖА

 

Дермабразио е процедура, която отстранява мъртвите кожни клетки и папиларния слой на кожата с лечебна или козметична цел. Чрез дермабразио се осъществява особена шлифовка, която прави кожата гладка, сваляйки най-горния слой с помощта на въртяща се четка или глава. След премахването на този повърхностен слой, фините линии и бръчки се изравняват с нивото на кожата, което води до нейното видимо изглаждане.

Белези от акне

Белезите от акне са подобни на бръчките, тъй като стават видими поради факта, че са по-високи или по-ниски от нивото на кожата. В зависимост от светлината могат да изглеждат дори огромни. Въпреки това, ако тези белези се изравнят с нивото на кожата, те могат да бъдат по-малко забележими. Това може да се постигне с процедурата дермабразио.

Колко е ефективна процедурата Дермабразио ?

Дермабразио е достатъчно ефективен метод за премахване на белези и бръчки, но все пак не гарантира 100% резултати. Например всяка процедура подобрява изгледа на белезите от акне между 20 – 40% . Затова е необходимо за добри резултати да се извърши серия от процедури. За съжаление, има и такива белези, които дори и с дермабразио не могат да изчезнат.

Предимства и недостатъци на Дермабразио

Едно от предимствата на дермабразио е, че не е необходима някаква специална подготовка на кожата преди самата процедура. Ефектите от нея са подобни на химическия пилинг, но както споменахме по-горе – може да се наложи серия от процедури, за да се постигнат желаните резултати. Още нещо като допълнение е това, че след дермабразио кожата може да бледнее.

Обща информация за Дермабразио

Времетраене: 30 – 40 минути

Дискомфорт/оток: изчезва от 3 до 7 дни след процедурата

Особени грижи след процедурата: необходима е всекидневна адекватна хигиена и ежедневно прилагане на козметични препарати, към които нашият специалист ще Ви насочи, докато кожата не оздравее напълно.

Работа: можете да се върнете към работата си 3 дни след процедурата

Физически упражнения: една седмица след процедурата

Защита от слънцето: необходимо е да използвате слънцезащитни препарати в течение на 3 – 6 месеца.

Краен резултат: 4 – 6 седмици след процедурата

Колко време трае ефектът от дермабразио ?

Ефектът от прилагането на дермабразио за премахване на белези и такива, появили се вследствие от акне трае много дълго време. Мимическите бръчки могат отново да се появят 2 – 3 години след процедурата, но това е неизбежно, тъй като не може да се забрани движението на лицевите мускули и изразяването на емоции.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ДЕРМАБРАЗИО

 

Лицето е това, по което хората ни запомнят и различават. Затова начинът, по който изглежда лицето ни показва как ние гледаме на себе си.
Кожата на лицето е различна за всеки човек и е важно грижата за нея да бъде съобразена с това.
Познаването на типа кожа на лицето е важно и е основна предпоставка за правилна грижа и запазването й красива, свежа, и опъната възможно най-дълго време.

 

Факторите, които оказват влияние върху начина, по който изглежда кожата на лицето ви са:

 • начинът на хранене;
 • използвана козметика;
 • околната среда, атмосферни влияния и замърсеност на въздуха и др.

В студио за красота Fabio salsa  ще определим начина, по който да се погрижим за лицето Ви, в зависимост от типа кожа, която имате.

Видове кожа на лицето

Сухият тип кожа на лицето е най-често срещаният. Симптоми на този тип са:

 • блед цвят на кожата;
 • опъване на кожата след измиване само с вода и сапун;
 • люспеста ;

Характерно при сухата кожа на лицето е, че бръчките се появяват по-рано. При правилно третиране с подходяща козметика лицето Ви бързо може да се превърне в копринено нежно и гладко.

Мазна кожа - отличава се с дебел рогов слой и голямо количество мастни жлези, разположени в него. Симптомите на този тип са:

 • зачервена и на петна
 • бледа и отпусната
 • разширени пори
 • черни точки и акне

Нормална кожа - характеризира се с малки пори, опънатост и добра хидратация. Този тип кожа се наблюдава предимно при младите хора, като с напредване на възрастта става или мека или суха. Нормалната кожа не е желателно да бъде третирана с козметични продукти, тъй като това може да забърза процеса на преминаване в друг тип.

Всеки е различен...В студио за красота Fabio salsa работим с козметика Sothys и ще направим диагностика на кожата Ви, ще изготвим персонална програма и ще Ви посъветваме кои козметични продукти съответстват на нуждите на Вашата кожа.

Почистването на лице е основна козметична процедура и се прилага с хигиенна и лечебна цел при черни точки / комедони / и бели зрънца / милиуми /. Противопоказно е да се прилага при възпалена кожа. Ето как протича една процедура за почистване на лицето: Лицето и деколтето се почистват с тоалетно мляко, прави се демакеяж с дегриматор, ако е необходимо. След това кожата се хидратира и тонизира с лосион. За да се отворят порите и да се отпушат каналчетата на мастните жлези, трябва да се направи парна баня. Тя причинява набъбване на епидермиса, размекване на мастните запушалки, разширяване на изходните каналчета на мастните жлези.Така улеснява премахването на комедоните. Продължителността й е 10-15 минути. След нея кожата се изтрива първо с влажен, а след това със сух марлен тампон и тогава се постъпва към четковия пилинг. Това е ексфолиация на кожата с нежен, пилинг ексфолиант за почистване на мъртвите клетки и подготовка на кожата за дълбокото почистване. Извършва се посредством система от четки за лице и контрол на скоростта на въртенето им. За самата екстракция на комедоните козметичката ни покрива върховете на палците си със стерилни марлички и чрез натиск върху мастната жлеза се изтискват самите черни точки.По носа, челото и брадичката се изчистват най-лесно.По време на процедурата кожата се изчиства периодично с кислородна вода. Не се препоръчва почистване на цялото лице в един сеанс.При много суха кожа черните точки понякога са много дълбоки и се отстраняват трудно дори и с инструмент / комедоночистач / За премахване на милиумите използваме електрическа игла. С нея манипулацията е много лесна и безболезнена. За още по-добър резултат в нашите салони прилагаме и вакуум почистване, след ръчното. С него се постига извличане на мастната секреция и е с продължителност 5-10 мин. След екстракцията на комедоните е задължително използването на т.нар. Дарсонвал. С него се минава лицето , за да се затворят порите и успокои кожата. Това е високочестотен ток с бактерицидно действие. В резултат на него се повишава тонусът на кожата, увеличава се еластичността й, подобрява се дейността на мастните жлези. Продължителността й е 10-15 мин. Почистването на лицето завършва с маска според типа на кожата, която също престоява 10-15 мин. Накрая се нанася завършващ продукт. С лек точков масаж се достига ефект на тонизиране и успокояване на кожата на третираните зони. Продължителността на цялата процедура е 1.30 мин. Препоръчително е да се прави 1-2 пъти месечно.

Хидратирането – основно изискване на вашата кожа

 

Хидратирането е основна част от грижата за кожата, но споменаването му води до немалко въпроси. Всъщност козметичните продукти не са достатъчни, за да може кожата да получи необходимото количество влага – важно е и количеството вода, което поемате. Добре хидратираната кожа е предпазена от замърсяване, от вредните слънчеви лъчи и от дехидратация. Хората със суха или комбинирана кожа, често погрешно смятат, че се нуждаят единствено от хидратиране, но същевременно с това, дори най-сухата кожа има нужда от ексфолиране.

Естествената влага в кожата се създава от продукцията на себум и пот, като себумът лубрикира кожата, а продуцирането на пот е защитен механизъм срещу бактериите.

Използването на лек немазен хидратант, подходящ за вашия тип кожа запазва естествената влага и предпазва клетките. 
Хидратацията е превенция от лошото влияние на студеното време. Но основно правило е да се съобразите с типа на кожата си и разбира се – да не прекалявате. Прекаленото използване на овлажняващи продукти може да запуши порите.

Няма значение какъв тип е вашата кожа – тя винаги се нуждае от хидратиране!

Изборът на подходящ продукт е много важен. Овлажняването, както почистването е важна предпоставка за здрава кожа. Начинът да набавите необходимата на вашата кожа влага е да изпивате от 8 до 10 чаши вода дневно, като добавка към добре подбраната козметика – тоник, крем, околоочен гел.
Хидратантите представляват комплекс от химически агенти, специално създадени да въздействат върху външния слой на кожата (епидермиса), като я правят по-мека и еластична, увеличавайки съдържанието на влага. Кожата ежедневно е подложена на агресивна атака от заобикалящия ни свят. Тя се нуждае от защита от UV лъчите, от вредните емисии като изгорелите газове и от ефекта на времето. Нивото на влага в състава на епидермиса зависи от много външни фактори (слънцето, вятъра, студа, климатиците) и намалява с напредване на годините.

Добре овлажнената кожа е предпазена от лющене. Козметичната индустрия предлага различни видове хидратанти, съобразени с изискванията на всички типове кожа. Но не бива погрешно да се смята, че хидратирането не предпазва кожата от появата на бръчки.

Продуктите на билкова основа са лесни за употреба, абсорбират се лесно от кожата и не предизвикват раздразнение.


При положение, че имате мазна кожа, трябва да внимавате с избора на хидратиращ продукт, за да не предизвикате запушване на порите и поява на черни точки. Най-добре се консултирайте с дерматолог. Днес пазарът предлага синтетични продукти, които могат да хидратират, без да омазняват кожата. Такива продукти не съдържат минерални масла, нито зеленчукови и животински мазнини. Ефектът им се гради върху съставки като модифицирани, синтетични мазнини. Освен това повечето хидратиращи продукти са снабдени с полезни за кожата витамини, протеини, колаген и хормони като допълнителен ефект.


- Нанасянето на хидратант два пъти дневно подпомага циркулацията и тонизира кожата.

- Кожата около очите изисква специална грижа, поради факта, че е по-фина и деликатна. Изисква използването на продукти, специално предназначени за тази зона.

- Сухата кожа изисква повече хидратиране, но това не включва употребата на много тежки хидратиращи продукти – те могат да запушат порите. Продукти, съдържащи глицерин и масло от макадамия са подходящи за сухата кожа.

Процедури, които извършваме:

 • почистване - чрез отстраняване на мъртвите клетки, които се натрупват по повърхността на кожата, Вие я подготвяте да приеме козметичните продукти, сигурни, че активните съставки ще бъдат добре усвоени. Това е задължителната първа стъпка в грижата за красота на Вашата кожа.

 • хидратиране - протекция, овлажняване, изглаждане с дневни/нощни козметични продукти. Регулиране и матиране на тена с абсорбирщите козметични продукти.

 • кислородна терапия - вашата кожа е жизнен орган, който диша и се обновява. С внасянето на кислород Вие й помагате да се бори със замърсяването и агресията на околната среда, предпазвате я от запушване с остатъците от продуктите, които ежедневно нанасяте и които спомагат за бързото й стареене.

 • противобръчкова процедура - в зависимост от Вашето физическо състояние и агресиите, въздействащи върху кожата Ви, специфични части от лицето стават по-крехки и изискват да бъдат третирани с особенно внимание.  Ние ви предлагаме изглаждане и предотвратяване появата на нови бръчки с Лифт Дефенс ® 2. Предлагаме Ви уникална процедура срещу стареенето, която съчетава 15 взаимно свързани активни съставки. Тази процедура предпазва клетките, ремоделира и премахва стреса от кожата, благодарение на високотехнологичната си формула. Терапията комбинира видимия ефект с удоволствието, което доставя на всички Ваши сетива...
   

 

 

 

                    За нас/ Фризьорство/ Козметика/ Масажи/ Маникюр/ Педекюр/ Ноктопластика/ Солариум/ Продукти/ Промции/ Ваучери/ Ценоразпис/ Фотогалерия/ Контакти