Студио за красота Fabio salsa, студио за красота abio salsa, студио за красота Пловдив, фризьорство, козметика, масажи, маникюр, солариум, грим, фабио салса Рилон център Пловдив,
     

 

Масажи

 

 

   

       

 

В студио за красота Fabio salsa "Rilon centar"  предлагаме:

 • Класически масаж на цялото тяло / 60 мин/
 • Ароматерапия - цяло тяло /60 мин/
 • Частичен масаж - гръб, крака /40 мин и 50 мин/
 • Антицелулитен масаж /50 мин/
 • Рефлексотерапия - масаж на стъпалата /40 мин/
 • и др.

Масажът стимулира производството на ендорфин – хормонът на щастието

Ендорфинът е най-доброто природно лекарство, синтезирано в човешкия организъм Повишаването на нивото на ендорфина води до: По-голяма устойчивост на стрес; Снижаване на умората и повишаване на физическите сили на организма; Повишаване съпротивителните сили на имунната система; Подобряване на настроението; Намаляване и нормализиране на повишения апетит. Ендорфинът е наричан още „хормон на щастието“ и „естествен наркотик“, защото притъпява чувството за болка и води до еуфория. Ендорфинът се сравнява с морфин и името му произлиза от ендогенен морфин, т.е морфин, който се произвежда от самия организъм. От какво зависи нивото на ендорфин в кръвта Производството на ендорфин се увеличава, когато сме влюбени,… 

Ендорфинът е най-доброто природно лекарство, синтезирано в човешкия организъм

Повишаването на нивото на ендорфина води до:

 • По-голяма устойчивост на стрес;

 • Снижаване на умората и повишаване на физическите сили на организма;

 • Повишаване съпротивителните сили на имунната система;

 • Подобряване на настроението;

 • Намаляване и нормализиране на повишения апетит.

Ендорфинът е наричан още „хормон на щастието“ и „естествен наркотик“, защото притъпява чувството за болка и води до еуфория. Ендорфинът се сравнява с морфин и името му произлиза от ендогенен морфин, т.е морфин, който се произвежда от самия организъм.

От какво зависи нивото на ендорфин в кръвта

Производството на ендорфин се увеличава, когато сме влюбени, имаме творчески занимания, при физическа активност или при други ситуации, които ни доставят удоволствие.

Освен това през лятото нивото на ендорфин в кръвта е по-голямо, тъй като производството му се стимулира от слънчевата светлина.

Как да увеличим нивото на ендорфин?

1. Хранене

Хранителните продукти не съдържат ендорфин, но някои храни могат да способстват за неговото производство от организма. Затова правилното хранене е от голямо значение за производството на този хормон.

Плодовете и зеленчуците, които съдържат витамин С и други витамини, помагат на организма да синтезира ендорфин. Антиоксидантите, съдържащи се в тях, способстват да се извеждат токсините от организма. Аминокиселините, които те доставят, участват пряко в синтеза на ендорфин.

Храните, които са богати на калий (картофи, банани) спомагат за синтез на ендорфин, тъй като е установено, че в резултат на преживян стрес количеството на калия в организма бързо се снижава.

2. Физическа активност

Всяко физическо натоварване стимулира производството на ендорфин. Проведени са много изследвания, които установяват, че по време на физическо натоварване нивото на ендорфина в кръвта се покачва над пет пъти. Тези нива се запазват високи до 30 минути, след като настъпи покой.

Интересен е фактът, че ендорфинът освен това снижава усещането за болка. Случаят с маратонеца Гай Гериш през 1982 г. е доказателство за това. По време на състезание той счупва кост на крака (тибия) и все пак завършва дистанцията. Лекарите смятат, че единствено ендорфинът му е помогнал да издържи на болката и да продължи състезанието.

3. Положителни емоции

Всичко, което предизвиква положителни емоции, води до увеличаване на ендорфина в кръвта – музика, забавления. Усмихвайте се по-често и това ще ви направи по-щастливи! Смехът стимулира мозъка за отделянето на хормона на щастието.

Музикалната терапия увеличава отделянето на ендорфин от хипофизата и намалява усещането за болка. Това е установено при проведено проучване от американски учени, които наблюдавали родилки и установили, че тези, които са слушали определени музикални произведения по време на раждането, не се нуждаели от обезболяващи препарати.

Запомнете, ако не можете да промените ситуацията, в която сте попаднали, променете отношението си към нея и така ще си спестите неприятните емоции.

4. Масаж

Масажът е един от най-добрите начини човек да се релаксира и да се почувства щастлив. По време на масажа протичат голям брой химически реакции – отделят се серотин и допамин, а нивото на кортизола (хормона на стреса) се снижава.

Механизмът на действие на масажа върху човешкото тяло е такъв, че предизвиква истински „ендорфинов бум“. Достатъчен е 15-20 минутен масаж, за да се увеличи нивото на ендорфин в кръвта 2 пъти.

 Най-подходящи са релаксиращите масажи и арома масажите, които се прилагат при умствена и психическа преумора, стрес, безсъние, главоболие и мускулна скованост.

Даже ако нямате време и възможност да се обърнете към професионален масажист, може да помолите свои близки да ви направят масаж. Дори, ако си направите самомасаж, ще подобрите жизнения си тонус и вашето настроение, тъй като с това ще стимулирате производството на ендорфин в кръвта.

Запомнете – недостатакът на ендорфин води до лошо настроение, апатия и депресия, затова не забравяйте най-важното, което трябва да правите всеки ден – усмихвайте се, мислете позитивно, живейте активно и се хранете здравословно!

 

Класически масаж

Една от най-разпространените терапии, която се практикува от древността е т.нар. класически масаж. Известен още като шведски масаж, този метод включва манипулиране на тъкъните чрез движения с ръце. Целта на масажа е да се подобри кръвообращението, да се облекчат мускулните болки и напрежение, както и да се повиши гъвкавостта на ставите. Поради заседналия начин на живот съвременният човек най-търсената вариация на тази терапия е масаж на гръб.

 

 

 

Чакра масаж с вулканични камъни

Масажът с вулканични камъни е нестандартна терапия, чиято цел е постигането на баланс между енергията на човешкото тяло и енергията на природата. Вулканичните камъни произхождат от застинала лава и имат свойството да поддържат топлината и да отнемат отрицателната енергия на тялото.

 

 

Масаж блаженство

Блаженство е бавен и успокояващ масаж на горната част на тялото с релаксиращо, психо-соматично действие. След приятната манипулация на гърба се набляга на стимулирането на биорефлекторните зони по крайниците и главата. Облекчава, успокоява и релаксира. Носи наслада и блаженство за душата и тялото

Енергетизиращ антицелулитен масаж

Антицелулитният масаж е мануална (ръчна) терапия, която цели да премахне подкожните мазнини и да раздвижи лимфната течност в проблемните зони на тялото. За постигане на добър краен резултат се използват специални техники на работа, както и подходящи масажни и етерични масла.

Масаж на стъпала и длани

Масажът на ходилата и дланите се основава на теорията, че специфични части от краката са свързани с други части от тялото, включително и с вътрешните органи. При този вид масаж се използват палците и пръстите.

Марма терапия

Продължителност 45 минути.

Какво представлява терапията -  леко докосване на комплекс от марма точки.

Какво представляват марма точките:

Жизнената сила или прана се движи по канали, наречени „надита“. Точките където се свързват тези канали се наричат марми, което означава "чувствителни" зони. Те са центровете на жизнетата сила и връзката между физическото тяло и съзнанието. Марма точките са като превключватели, и когато са отворени позволяват увеличаването на потока на енергията. Основните точки са 107 на брой, като някой от тях съвпадат с чакрите. Намират се на местата където се срещат няколко органа или тъкани в тялото; места, където се намират много нерви и кръвоносни съдове.

Аюрведичен масаж

Масаж на цялото тяло ( включително главата ) с продължителност 50 минути.

При масажа се използват затоплени хербализирани масла съобразени с индивидуалната конституция на клиента и сезона. Ефекът е както върху цялото тяло ( тъй като балансира трите Доши) , така и върху ума. Техниката е специфична - поглаждаща и отпускаща, напълно различна от класическия масаж. Има мощно отпускащо действие върху нервната система (балансира вата доша).

 

 

 

 

 

                    За нас/ Фризьорство/ Козметика/ Масажи/ Маникюр/ Педекюр/ Ноктопластика/ Солариум/ Продукти/ Промции/ Ваучери/ Ценоразпис/ Фотогалерия/ Контакти